Ziua Drapelului Naţional- zi de doliu naţional

Ziua Drapelului Naţional- zi de doliu naţional

Astăzi, 26 iunie, a fost marcată şi la Giurgiu, în Piaţa Tricolorului, Ziua Drapelului Naţional, după ce ieri seară, pe 25 iunie, drapelul a fost coborât de pe catargul din faţa Primăriei Municipiului Giurgiu şi a fost dus în Catedrala Episcopală a „Adormirii Maicii Domnului”, pentru a fi sfinţit.
Programul manifestării de astăzi a suferit însă o serie de modificări după ce Guvernul României a hotărât să declare ziua de 26 iunie, zi de doliu naţional pe teritoriul României, în memoria victimelor gravului accident rutier produs pe 23 iunie, în Muntenegru.
Astfel, după primirea şi acordarea onorului militar drapelului României, acesta a fost sfinţit şi înălţat pe catarg, în acordurile imnului naţional, moment urmat de citirea textului Hotărârii Guvernului nr. 410/2013 pentru declararea zilei de 26 iunie, zi de doliu naţional, de către prefectul judeţului Nina Carmen Crişu. Oficialităţile locale şi judeţene, dar şi toţi giurgiuvenii prezenţi la ceremonie au ţinut apoi un moment de reculegere în memoria victimelor din Muntenegru, urmat de coborârea drapelului în bernă.
Conform deciziei luate de Guvernul României, drapelul va fi coborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de cultură şi de învăţământ, precum şi la toate punctele de frontieră, dar şi la persoanele fizice care arborează drapelul naţional. În plus, posturile de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură locale îşi vor adopta astăzi programul în mod corespunzător unei zile de doliu naţional.

Ultima modificare: 26.06.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Ziua Dunării, marcată şi în acest an de municipalitate

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.